Orthodontische behandelingen

Orthodontie kinderen
Veel mensen denken dat de orthodontist alleen tanden 'rechtzet'. Dit is gedeeltelijk ook wel waar: aan het eind van de behandeling heb je mooie rechte tanden en passen de kiezen goed op elkaar. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen het verplaatsen van tanden of kiezen. Ook de kaken moeten in een goede positie worden gebracht en er moet een evenwicht worden bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen. Een recht gebit is `mooi` , een functioneel mooi gebit is beter. Daarom dient er al op jonge leeftijd gekeken te worden of er een functioneel probleem is als duimen, verkeerd slikken, een verkeerde kaakrelatie, ruimtegebrek, te vroeg verloren melktanden, enzovoort. Laat je goed voorlichten om het juiste tijdstip van behandeling te bepalen. Dit kan op advies van onze ortho-tandarts Hans Tuyl.

Behandelplan
Na een kennismakingsbezoek kan er bepaald worden of je al aan een beugel toe bent. Indien nodig nemen we dan scans/afdrukken (happen) en maken we foto`s. Hieruit volgt het behandelplan dat we enige weken later met jou en je ouders bespreken. Met het behandelplan wordt de rode draad van de behandeling vastgelegd. Het is dan voor iedereen duidelijk hoe de behandeling uitgevoerd wordt en hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren. Een orthodontische behandeling is heel anders dan de behandelingen die je gewend bent bij de tandarts. De afspraken bestaan uit een serie van korte en soms iets langere afspraken.

Myo brace
Op de leeftijd van 6-10 jaar krijgen kinderen hun permanente tanden. In deze fase kunnen de tanden al scheef gaan groeien en de kaken zich niet goed ontwikkelen.
Gewoonten zoals mondademen en verkeerde lip- en tongfunctie zijn de grootste oorzaak van scheve tanden en onderontwikkelde kaken. Deze gewoonten zijn makkelijker te corrigeren op een zo vroeg mogelijke leeftijd. Zo gauw de oorzaken gecorrigeerd zijn, zal de natuurlijke groei en rechtstand van de tanden plaatsvinden.
Voor meer informatie kunt u natuurlijk vrijblijvend een consult afspraak maken.

Orthodontie volwassenen
Een beugelbehandeling bij volwassenen is tegenwoordig niets uitzonderlijks meer. Dit kan mede afgelezen worden aan het toenemende percentage volwassenen dat zich aanmeldt. In bijna elk gebit verandert de positie van tanden en kiezen in de loop van de tijd. Soms wordt dit als zo storend ervaren dat een beugelbehandeling een mogelijkheid wordt.
Ook kan een beugelbehandeling noodzakelijk zijn als voorbereiding of onderdeel van een groter behandelplan. Gelukkig is het tegenwoordig goed mogelijk om de tanden en kiezen bij volwassenen te verplaatsen. Hierbij wordt rekening gehouden met de vaak meer kritische wensen van volwassenen ten opzichte van kinderen. Denk hierbij aan `witte` brackets en zelfs witte draden.

Behandelplan
Na een kennismakingsbezoek kan besloten worden tot nader onderzoek waarbij scans/afdrukken en foto`s gemaakt moeten worden. Ook wordt de conditie van het tandvlees getoetst. Hieruit volgt het behandelplan wat enige weken later besproken zal worden. Soms kunnen dit meerdere mogelijkheden zijn. Met het behandelplan wordt de rode draad van de behandeling vastgelegd. Het is dan voor iedereen duidelijk hoe de behandeling uitgevoerd wordt, en hoe lang de behandeling ongeveer gaat duren. Hierbij hoort ook de juiste kostenbegroting conform vastgestelde tarieven.

Vacature


Momenteel zijn wij op zoek naar:

- Tandarts - algemeen practicus

- Afgestudeerd mondhygiënist

Klik hier voor meer informatie

Praktijkinformatie


Praktijktijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
 07.45 - 21.00 uur
07.45 - 21.00 uur
07.45 - 16.30 uur
07.45 - 16.30 uur
07.45 - 16.30 uur

Spoedlijn
Van 08.00 tot 16.30 uur: 06 - 579 714 09

Buiten openingstijden:
Mondzorgpoli Den Bosch
Eekbrouwersweg 4
Den Bosch
073-3037520
7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar

Contactgegevens
Tandheelkundig Centrum Tuyl
Mozartlaan 5
5144 XW Waalwijk

Telefoon: 0416 - 332 387
E-mail: info@tandartswaalwijk.nl

Afspraak maken


Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar: 0416 - 332 387,
tussen 08.00-12.30 en 13.30-16.30 uur

Kwaliteitsregister mondhygienisten  Rolstoelvriendelijk 
Privacyverklaring   Klachtenregeling